• darkblurbg
  Welkom bij Janssen Psychologie & Cognitieve Gedragstherapie
  Als u kiest voor behandeling bij Janssen Psychologie & Cognitieve Gedragstherapie bent u verzekerd van goede zorg:
  professionele hulpverlening, een veelzijdig aanbod en een persoonlijke benadering
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Situatie 2023/2024

Janssen Psychologie & Cognitieve Gedragstherapie publiceert maandelijks de actuele wachttijden op haar website.

Hieronder vindt u de actuele wachttijden.  

Wachttijd

Er is momenteel een patiëntenstop.

Treeknormen

Wanneer u op een wachtlijst komt te staan voor behandeling door een vrijgevestigde psycholoog of psychotherapeut zijn er regels voor een maximum wachttijd. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt over maximaal aanvaardbare wachttijden per zorgsector. Dit worden ook wel Treeknormen genoemd. 

De Treeknormen voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zijn als volgt:

 • Aantal weken tussen moment dat u belt en de eerste afspraak (intake): 4 weken
 • Aantal weken tussen de eerste afspraak en start behandeling: 10 weken

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. 

Contactgegevens wachttijdbemiddeling (overzicht koepels)

CZ:                       

Voor wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van CZ kunt u het aanvraagformulier op de website invullen of bellen naar CZ op nummer 013 - 5949110.

VGZ:                     

Voor wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van VGZ kunt u het aanvraagformulier op de website invullen of bellen naar VGZ op nummer 088 - 1311611.

Menzis:                 

Voor wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van Menzis kunt u het aanvraagformulier op de website invullen of bellen naar Menzis op nummer 088 - 2224242.

Zilveren Kruis:     

Voor wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van Zilveren Kruis kunt u bellen naar nummer 030 - 6937000.

FBTO:             

Informatie over wachttijdbemiddeling van FBTO kunt u op hun website vinden.

DSW:                     

Voor wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van DSW kunt u het aanvraagformulier op de website invullen of bellen naar DSW op nummer 010 - 2466466.

ONVZ:                     

Voor wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van ONVZ kunt u bellen naar ONVZ op nummer 0800 022 14 50.

ASR:             

Voor wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van ASR kunt u het contactformulier op hun website invullen.

Caresq:             

Informatie over wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van Caresq kunt u op hun website vinden.

ENO:             

Informatie over wachttijdbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van ENO kunt u vinden op de pagina van het label.